Avukat Kutu Harf Tabela Nedir?

Avukat tabela adından da anlaşılacağı gibi avukatların büroları için hazırlattıkları bir tabela türüdür. Avukat büroları iş hanı ya da apartmanların binalarında yer aldığı için dikkat çekici bir tabela hazırlanmalı ve yoldan geçen kişilerin bu tabelaları görmeleri sağlanmaktadır. Tıpkı eczane, mağaza gibi avukat ofisleri içinde tabelalar çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü tabelalar avukatlar için  müşterileri ile iletişim kurabilme aracıdır. Kaliteli bir baskı ile hazırlanan avukat tabelaları oldukça ilgi çekici ve yoldan geçen kişileri etkileyici olur. Ancak avukat tabelalarının hazırlanırken bir yönetmeliğe uygun olması gerekir. Çünkü avukatlar belirli bir kanuna ve hukuka uygun şekilde hareket ederler. Avukat tabelalarının ışıklı ya da farklı bir tasarımda olması imkansızdır. Tıpkı eczanelerde olduğu gibi avukat ofislerinin tabelalarında da belirli bir standart vardır. Bu nedenle tabelalarının da bu yönetmeliğe uygun olması gerekmektedir. Peki, bu yönetmelik nedir? Gelin hep beraber inceleyelim…

Avukat Kutu Harf  Tabelalarının Nasıl Olması Gerekir?

  • Avukatlar için hazırlanan tabelalarda avukatlık unvanı ve ad soyad, avukatlık ofisinin bulunduğu kat, daire numarası, ofisin ya da avukatın telefon numarası, varsa email adresi ve web sitesi bilgilerinin yer alması zorunludur. Eğer avukatlık bürosu turistik bir bölgede yer alıyorsa Türkçe haricinde ingilizce gibi dillerde yer almalıdır. Bunun dışında çeşitli resim ve fotoğrafa yer verilmemesi gerekmektedir.
  • Eğer bir ofiste birden fazla avukat bulunuyorsa her avukatın adının soyadının yer alması gerekmektedir. İsimlerin yanında avukatlık bürosu kelimelerinin yer alması gerekmektedir. Eğer ortaklık üzerine açılmış bir ofis ise avukatlık ortaklığı ibaresinin bulunması gerekmektedir.
  • Avukatlık tabelası ofisin giriş kapısının yanında girişinde ya da ofisin giriş kapısında yer almalıdır. Binaların cephelerine, büronun balkonuna ve pencerelere 1den fazla tabela asılması mümkün değildir.
  • Avukatlık tabelalarında ışık ve renkli yazılar kullanılamaz. Süslemeler yapılamaz. En fazla iki renk ile hazırlanabilmesi mümkündür.
  • Hazırlanan avukatlık tabelasının boyutu 70×100 cmi geçmemesi gerekmektedir. Ancak eğer ofiste birden fazla avukat bulunuyorsa ve avukatlık ortaklığı varsa tabelalar 100×150 cm boyutunda olabilir. Bu boyutlardaki tabelalarında yüksek katlara asılması gerekir.

 

 

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir